2015 m. liepos 1 d., trečiadienis

2014 metų pirmas mėnuo. Valdžios olimpe vėl nieko naujo

Publikuota Kaunotautininkas.lt
Marius Jonaitis
2014 m. sausio 16 d. 15:57

Valdžia ir tauta gyvena du absoliučiai skirtingus gyvenimus. Štai ponas Butkevičius parodo tokį nerealų ryžtą kovoti už eurą, jog net grasina atsistatydinimu. Iš kur tokia karšta meilė eurui, ar šeiminkai spustelėjo? Matyt neblogai spustelėjo, nes kaip mat puolė sėstis už bendro stalo su opozicijoje esančia TS - LKD. Kai reikia nustekenti Lietuvą, iškart baigiasi visi pozicijos - opozicijos žaidimai ir „parcijukės“ susivienija bei gieda vienu balsu. Siūlyčiau neapsigauti Darbo partijos, paksistų ar lenkų saldžiabalse demagogija, nepamirškime, jog artėja rinkimai, tad prisimenamas pilietis ir jam padaromas reveransas. Tiesa, jis tuščias, nes realiu veiksmu jis nebus paženklintas. Nėra nei politinės valios, nei noro, o ir interesai yra kiek kitokie nei lietuvių tautos gerovė Lietuvos valstybėje. Tuo labiau, jog pozicija jau pasikeitė, kaip šiandien skelbia šis straipsnis: „Tačiau antradienį Seimo pirmininkė jau aiškino, kad tie pareiškimai tebuvo Darbo partijos „startinė derybinė pozicija“, o vakar jau tikino, jog iš kairiųjų sulaukė labai daug informacijos apie euro įvedimo pliusus.“
 
Jiems iš paskos seka ir tvarkiečiai: „Panašiu mastu savo poziciją sušvelnino ir „tvarkiečiai“, ir LLRA. Pirmųjų atstovas Vyriausybėje ir pagrindinis partijos lyderio europarlamentaro R.Pakso konkurentas, aplinkos ministras V.Mazuronis net pareiškė, kad partija gali atsisakyti pagrindinio reikalavimo – referendumo dėl euro įvedimo.“
 
Taip sakant - nieko naujo. Žodžio laikymasis ir kieta pozicija, kuri būtų naudinga Lietuvos piliečiams, nėra prioritetas parlamentinėms partijoms, tad natūralu, jog tautininkams teks užpildyti šią nišą.
 
Taip pat demagogiškai skamba Pakso pareiškimas, kuriame jis ploja jau įvykusiam faktui - 320 000 surinktų parašų. Geriau paaiškintų kodėl antisisteminiu prezidentu save tituluojantis asmuo nesutelkė savo partijos ir neprisidėjo prie šios iniciatyvos. Po laiko šildytis rankas prie laužo visada yra smagu, bet, savaime suprantama, malkas sunešti ne taip ir norisi - gi gali rankas išsipurvinti ir susibraižyti.
 
O tuo metu referendumo iniciatyvinė grupė kaunasi begaliniuose karuose VRK kabinetuose, o parašų rinkėjai dirba detektyvinį darbą Lietuvos miestuose ir kaimuose, ieškodami „netikslių“ parašų. O VRK, lyg pasityčiodami, numetė dar vieną „dovanėlę“ - 2249 papildomus tikrintinus parašus. Jei tai ne akivaizdus cinizmas ir pagalių kaišiojimas į ratus, tai aš nebežinau kaip visa tai įvardinti.
 
Situacija prastėja su lyg kiekviena diena, nes „valdžiukė“ jaučia savo sistemos byrėjimą. Jie puikiai suvokia, jog sausiems gali ir nepavykti išplaukti, nes teks atsakyti už iššvaistytus Lietuvos žmonių pinigus ir tautos bei valstybės žlugdymą. Todėl valdžia ir jos pakalikai net kaukia iš pasiutimo, matydami bundančią tautą. Tebūnie, mes jūsų akyse matome baimę, o ką jūs išvysite mūsų akyse?
 
Tad, mielieji bendražygiai, būkime aktyvesni, drąsiau kelkime nepatogius klausimus - nieko nebijokime. Žinodami, jog į masinę žiniasklaidą sunku patekti ir ją kontroliuoja nedraugiški asmenys, dalinkimės savo tekstais, informacija, iniciatyvomis. Ta proga pavardinsiu kelias Facebook socialiniame tinkle esančias iniciatyvas.
 
Lietuvos ŽEMEI reikia savanorių. Pagrindinis žemės referendumo informacijos šaltinis facebook socialiniame tinkle.
 
Ne homoseksualų eitynėms Lietuvos miestų gatvėse. Puslapis, viešinantis homolobistų veiklą tiek Lietuvoje, tiek ir pasaulyje. Informacijos sukoncentravimas.
 
Mes už litą Lietuvoje. Puslapi, kuris ragina tautą ruoštis kovai dėl savo nacionalinės valiutos išsaugojimo.
 
Būkim budrūs, ruoškimės nepaprastiems įvykiams.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą