2015 m. liepos 1 d., trečiadienis

Dėl V. Šustausko organizuoto provokacinio mitingo Kovo 20d. Nepriklausomybės aikštėje

Publikuota Kaunotautininkas.lt
Tautininkų sąjunga
2014 m. kovo 20 d. 13:41

Tautininkų Sąjungos viešas pareiškimas
Dėl V.Šustausko organizuoto provokacinio mitingo kovo 20d. Nepriklausomybės aikštėje
 
Šiandien, kovo 20 d., Nepriklausomybės aikštėje, kur prie Seimo vyksta referendumą dėl žemės remianti Laisvės ugnies akcija, įvyko V.Šustausko organizuotas mitingas, kuriam leidimą Vilniaus miesto savivaldybė buvo išdavusi dar sausio mėnesį.
 
Šustauskininkų mitingas mums pareikalavus vyko atskirai nuo Laisvės ugnies akcijos dalyvių. Pamatę, kad šustauskininkų mitinge buvo iškelta Rusijos vėliava, kreipėmės į policiją dėl jos pašalinimo, tačiau policija, motyvuodama įstatymais ir savivaldybės leidimu, to neleido daryti.
 
Tautininkų Sąjunga ir Laisvės ugnies akcijos dalyviai yra pasipiktinę šia provokacija. Smerkiame mitingo organizatorius, kurių veiksmus vertiname kaip mėginimą pateisinti neteisėtus Rusijos veiksmus Ukrainoje.
 
Labai nustebome, pamatę ponios Juknevičienės komentarą, kuri esą „savo akimis“ matė Julių Panką mitinge prie Rusijos vėliavos. Kadangi mitingo dalyvių buvo nedaug, o mes ten ponios Juknevičienės nematėme, tikriausiai tiek Rusijos vėliava, tiek menamos Juknevičienės akys buvo iš anksto suplanuota akcija, skirta referendumo iniciatyvai diskredituoti. Provokatoriai planavo suplakti mitingą su referendumo šalininkais, o ponia Juknevičienė planavo tai pamatyti. Kadangi policija mūsų prašymu mitingą patraukė atskirai nuo Laisvės ugnies akcijos, planas nepasisekė.
 
Julius Panka, Tautininkų Sąjungos pirmininkas
Gintaras Songaila, Laisvės ugnies akcijos atsakingas už tvarką asmuo

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą