2015 m. liepos 1 d., trečiadienis

Mes įėjome į istoriją

Publikuota Kaunotautininkas.lt
Marius Jonaitis
2013 m. lapkričio 29 d. 21:41

Mes įėjome į istoriją ir mes pakeisime jos eigą. Į Vyriausiąją rinkimų komisiją pristatyta 313 425 parašai, elektroniniu būdu jau surinkta 7192 (21:34 duomenimis). Tai - pirmas atvejis Lietuvos istorijoje, jog Tauta, „iš apačios“, be jokių finansinių injekcijų, valdančiojo elito ir masinių informavimo priemonių, sugebėjo rasti vidinių resursų ir sukurti stebuklą. Taip, čia yra stebuklas. Panašaus lygio kaip Baltijos kelias, kuris, beje, buvo suorganizuotas naudojant plačius išteklius. O čia nebuvo nieko, tik žmonių valia, kuri, pasirodo, yra daug stipresnė nei dauguma manė.
 
Ką daro sistema? Visą parašų rinkimo laiką nuolat tyčiojosi ir pylė mėšlą ant idealistų, renkančių parašus. Kiekvieną dieną pasirodydavo tikrai apgailėtini tekstai, kurie smarkiai prasilenkdavo su žurnalistine etika, o facebook „žvaigždūnų“ sienos net braškėjo nuo liejamos neapykantos Lietuvos piliečiams. Be abejo, tik jų nuomonė yra teisinga ir nekvestionuojama. Taip, pagal juos, turi veikti demokratinė sistema. Tiek to. Bet šiandien, žiūrint 14 valandos žemės iniciatyvinės grupės sušauktą spaudos konferenciją, mane tikrai nustebino masinė žiniasklaida. Salė, praktiškai, buvo tuščia. Po to sekė šykščios žinutės stambiausiose portaluose, kurios buvo nukištos kažkur kampe. TV visą laiką šneka apie bet ką, bet ne apie istorinį įvykį. Pirmą kartą per Lietuvos istoriją įvyko tokio mąsto tautos valios pareiškimas, pirmą kartą surinkta tiek parašų ir... ignoras? Tu gali mėgti ar nemėgti šios iniciatyvos, bet neigti jos svarbą Lietuvos gyvenimui yra neadekvatu ir padori spauda turėtų nušviesti šį įvykį kiek įmanoma plačiau. Bet to nėra ir, nors nesu linkęs tikėti sąmokslo teorijomis, bet išvada peršasi elementari: nėra jokios nepriklausomos žiniasklaidos, pro Lietuviškos politikos, valdančiojo elito, demokratijos ar nuomonių įvairovės. Tai - mitas, opiumas liaudžiai. Tėra tik skirtingos verslo ir politikos interesų grupės, kurios konkuruoja dėl įtakos, kurie 4 metus melš Lietuvos piliečius, o masinė medija aptarnauja tam tikras politines grupuotes. Bet konkurencija kaip mat baigiasi kai atsiranda dar vienas žaidėjas - Tauta. Tada parazitai susivienija, idant išsaugoti valdžios, o tuo pačiu ir kapitalo kontrolę savo rankose. Šis referendumas yra rakštis pasturgalyje visiems išnaudotojams ir jų pakalikams, todėl būkime budrūs ir ruoškimės ilgai kovai dėl šio referenduminio stebuklo.
 
Aš didžiuojuosi esąs lietuvis, būdamas šios didžios šalies dalimi, kuri, nepaisant visų jos naikinimo metų, sugebėjo ir, tikiu, sugebės atsitiesti ir pakovoti už save, už teisę gyventi vadovaujantis savo sukurtomis taisyklėmis, o ne lankstantis „draugams“ tiek Vakaruose, tiek Rytuose. Labai dėkoju ir didžiuojuosi visais paprastais, o širdyse milžinais tapusiais žmonėmis, kurie šiuos mėnesius aukojo savo laiką, sveikatą, pinigus, jog įgyvendintų šią svajonę. Ačiū, Jūs esate tie žmonės, kurie mane įkvepia būti geresniu lietuviu ir geresniu piliečiu. Tikiu, jog kartu dar ne kartą suremsime pečius ir nuversime bet kokias kliūtis.
 
Specialų „Ačiū“ tariu visiems „liberaliems“ ir „konservatyviems“ facebook socialinio tinklo gyvūnėliams. Jūsų bjaurūs komentarai mane tik skatino labiau dirbti ties šia iniciatyva. Kai tik pavargdavau ir rankos svirdavo, aš nueidavau pasiskaityti Jūsų diskusijų šia tema ir man kaip mat užvirdavo kraujas ir su nauja energija kibdavau į darbą. Be Jūsų arogancijos ir apgailėtinų komentarų būtų sunkiau vykęs procesas. Pasakysiu Jūsų nuomonių formuotojų žodžiais: „Duskit pavidoliai“.
 
Lietuvos žemė - Lietuvos piliečiui. Linkėjimai nuo Tautininkų visiems Lietuvos Respublikos piliečiams.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą